Welkom op Bally Bingo Specials from Holland
Copyright © 2009 by Coos  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ballybingo@live.nl
Click flag for English
De Gayetime, een nieuwe elektro mechanische bingo die nooit door Bally gemaakt is.
We wilden eens iets anders maken. Niet een gewone restauratie van een Bally Bingo, maar iets maken dat Bally nooit gemaakt heeft. Een bingo afgeleid van een bestaande kast, maar met features van een andere. En zo besloten we de Gayetime te maken. Als basis moet een Bally Big Time dienen. Met vijf op en neer schuivende Mystic Lines, met een rode en een gele ster op het veld om extra nummers te krijgen en met het fascinerende deel van een Gayety, waarbij de Magic Pockets de ballen in de bovenste rij van links naar rechts (en terug) kunnen hoppen.

Al pratende besloten we toen ook om iets te maken dat niet eerder was gemaakt (althans niet zoals wij eerder hadden gezien). Er moest een uitbetalingsmechanisme in zitten, waarbij de munten in een opvangbak zouden terechtkomen, die juist onder de voordeur van de originele kast zou zitten, zodat je niet hoefde te bukken.

Het speelveld zou dus van eigen makelij moeten worden, net als het kopruit, waarbij geen teller meer zichtbaar zou zijn en waarop alle features van een spiegelrandje zouden worden voorzien. Er zou een nieuwe frontbalk gemaakt moeten worden met extra knoppen, zodat er zeven knoppen op de frontbalk kwamen, terwijl er ook nog ruimte voor een originele muntinworp moest blijven. Bovendien zou alles in de oorspronkelijke kop van de Big Time moeten komen, zodat het uiterlijk van een oude woodrail gehandhaafd zou blijven.
Zeker dat laatste bleek lastig, want het mechanisme van de vijf lijnen gecombineerd met de extra units van de Magic Pockets, nam veel ruimte in beslag. Bovendien moesten de oorspronkelijke Jones Plugs worden uitgebreid met nieuwe.

En ten slotte moest er een uitbetalingshopper in de originele bak moeten worden gemonteerd die niet of nauwelijks het aanzien van de kast zou beļnvloeden.

Er werd een nieuw bedradingsschema gemaakt en de benodigde units van de Gayety (of Gay Time) werden bij elkaar gezocht. De uitbetalingshopper kwam uit een Bally Circus en we maakten een proefopstelling om te kijken of de hopper zou werken, zoals wij dat in gedachten hadden.

Toen moest er gesleuteld worden. De Mixer en Spotting unit van de Big Time moest door die van een Gayety (die veel groter is) vervangen worden, maar de mixers en spotting unit van de Big Time moesten wel behouden blijven. Door de grote Mixer en Spotting unit moesten de search relais ergens anders komen en de extra relais voor de besturing van de Magic Pocket moesten een plekje krijgen. Op de Tripbank kwamen extra switches en er kwamen diverse extra relais omdat de Magic Pockets onafhankelijk van de Magic Lines moesten kunnen werken.

Het whiteboard van de Big Time werd aangepast en de teller verdween. Er werd een nieuw ontwerp van het backglass gemaakt en er werd een nieuw speelveld met de noodzakelijke aanpassingen ontworpen, waarbij de themas en kleurenstelling van de Gayety en Big Time werd aangehouden. Voor het artwork van buitenkant van de kast werd een combinatie van Tijd en Vrolijkheid gemaakt.

Tenslotte werd aanpassing voor het uitbetalingsmechanisme, zoals dat was ontworpen in de kast aangebracht en daarna moest de hopper en de muntuitworp nog een plaats in de bak krijgen.

Aan de kast is met tussenpozen gewerkt, want de andere restauraties moesten ook doorgaan, maar tenslotte is er een bingo gekomen die Bally met de rij van Variety, Big Time, Gayety en Gay Time met de Gayetime had kunnen afsluiten.
gayetime02
gayetime03
gayetime05
Klik op een afbeelding voor vergroting.
gayetime07
gayetime06
masupreme3