Welkom op Bally Bingo Specials from Holland
Copyright 2009 by Coos    All Rights reserved    E-Mail: ballybingo@live.nl
Click flag for English
wat is een Bally Bingo

Een Bally bingo is een gokkast met het uiterlijk van een flipperkast zonder flippers. De bingokasten waren
in Nederland in gebruik vanaf begin jaren '50 tot eind jaren '70, toen ze door hun verslavende werking op de spelers verboden werden in Nederland.

Mijn begin
Binnen de wereld van de bingo's ben ik een van de "jongste". Ben geboren in 1962 en heb de bingokasten nooit in de Horeca meegemaakt. Ik kwam in mijn tienerjaren wel veel in een speelhal in Amsterdam en daar stonden er toen nog een aantal en voor mij  hadden de machines al meteen iets magisch. Geld om op te spelen had je niet echt, dus het bleef meer bij kijken bij de oudere mannen die zaten te spelen. Toch had ik toen wel al de gedachte dat ik een bingokast zelf moest bezitten, maar als thuis wonende jongen was dit geen optie. Jaren later, half '90 jaren, ging ik in een groter huis wonen was er de mogelijkheid om een kamer als gameroom in te richten en ben ik op zoek gegaan naar een bingokast.  Zo vond ik deze bij een oud exploitant die net opruiming hield. Ik wilde een Miss America en toevallig had hij er nog een in zeer goede staat.  Mijn Miss America Supreme heeft zon 10 jaar zijn/haar  plezier gegeven. Een paar jaar geleden kwam ik op Marktplaats een Miss America '75 tegen en ik bracht een bod uit dat aanvaard werd. Nu had ik er 2 en toen is alles in een stroomversnelling gegaan met als resultaat dat ik er nu bijna 20 stuks in bezit heb.

Hobby nu

Na de koop van de Miss America '75 bleek deze de nodige storingen te hebben en ik ging op zoek naar een schema voor deze kast. Na wat zoeken op internet kwam ik Frans Pilger tegen als een van de fanatiekste Bally bingo verzamelaars van Nederland. Na email contact bleek Frans ook nog eens zeer dicht bij mij in de buurt te wonen en via hem ben ik in de nog actieve wereld van de bingo verzamelaars terecht te komen, wat dus resulteerde in een snelle uitbreiding van mijn eigen verzameling. Toen bleek dat er nogal wat onderdelen zijn die altijd in slechte staat waren en waar zeer moeilijk aan te komen is en daardoor ben ik mij gaan toeleggen in het produceren van deze zo nodige onderdelen. Dit zijn de knoppen, plaatjes en kopruiten en meer moeilijk te vinden onderdelen. Voor mij was dit goed te doen omdat ik mijn eigen fijnmechanische werkplaats heb, met daarin alle machines die voor dit soort dingen nodig zijn. Ondertussen maak ik een scala aan verschillende onderdelen en op deze site probeer ik een beeld te geven van de dingen die de laatste jaren door ons zijn ontwikkeld. Ik hoop dat de Bally bingo liefhebber er plezier aan beleefd om dit alles te mogen meemaken en mocht je vragen hebben over een Bally Bingo dan nodig ik u uit mij een mailtje te sturen en misschien kan ik u vraag beantwoorden.


Veel lees- en kijkplezier, Coos Hakvoort                email: ballybingo@live.nl

masupreme3