Welkom op Bally Bingo Specials from Holland
Copyright © 2009 by Coos  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ballybingo@live.nl
Click flag for English
detailfoto van de Bikini of Lido plaat
Dezelfde plaatjes maar dan in rood ingekleurde uitvoering.
detailfoto van de Bounty plaat
detailfoto van de Silver Sails of Golden Gate plaat
Ook de aftrekplaatjes waren meestel een bron van ergenis en het bleek voor mij eenvoudiger nieuwe plaatjes te maken dan oude plaatjes weer op te knappen.
Een klein maar voor ons niet onbelangrijk detail zijn de spijkertjes met de speciale ringen die je terug vindt op de meeste frontbalken en welke ook vaak in de loop der jaren zijn verdwenen
of zo slecht zijn dat ze niet meer waren te gebruiken bij de restauratie.

Plaatjes voor Bally Bingo sluit-balk

Het maken van verschillende plaatjes was hard nodig bij het restaureren van onze zo geliefde bingokasten. Het bleek dat bij (bijna) alle aluminium platen die op de kasten zitten, de teksten en soms ook hele delen van de plaat in de loop der jaren door het vele gebruik totaal verdwenen zijn. Omdat dit toch het "gezicht" van de kast is, vond ik het noodzakelijk dat er nieuwe platen moesten komen. Deze platen zijn al lang niet meer te koop, maar gelukkig ben ik  in het bezit van een computer gestuurde frees/graveer machine  en het maken van nieuwe platen moest  geen problemen geven. In de loop der tijd heb ik eigenlijk alle soorten platen gemaakt die bij de bingokasten zijn gebruikt.

De verschillende platen

Dit is een plaat die gebruikt werd bij de oudere bingo's welke ronde knopen hadden om de eerste 3 lijnen een positie naar boven of een positie naar beneden te schuiven. Wordt nu weer gemaakt voor bijvoorbeeld een Gayety uit 1955 en de Variety uit 1954
Deze 2 gaten plaat wordt gebruikt bij de Big Time uit 1954 waarbij je alle 5 de lijnen op en neer kon bewegen. De knoppen waren verdeeld in twee groepen, een groep met de lijnen 1 t/m 3 en een groep met de lijnen 4 en 5.
Er is nog een 4 gaten plaat gemaakt. Deze werd gebruikt op de Gay Time uit 1955.
Later is de vorm van de knoppen veranderd van ronde naar rechthoekig, waardoor je deze platen niet meer tegen komt op de later geproduceerde kasten.

Muntinworp plaatjes met de waarde van 5 cent in zowel de Europese als Amerikaanse uitvoering.
De inworp plaatjes zijn ooit  in vele verschillende waardes gemaakt, maar wij hebben gekozen de 5 cent plaatjes te maken.
De meeste door ons gerestaureerde kasten worden aangepast om daarna te werken op de nieuwe 5 eurocent munten, wat voor ons ook een makkelijke keuze was omdat in de meeste kasten die wij vinden nog een "Belgische Frank" inworp zit en de nieuwe 5 euro cent muntjes lijken hier veel op.

Ook de Golden Gate en Silver Sails hebben hun eigen balk-plaat. Bij deze plaat staat aangegeven hoe je het Golden Game of Red Letter spel moet incasseren. Kort op de R-knop drukken, is prijs van score uitbetalen en als je daarna de R-knop weer indrukt en dan ingedrukt houdt, zal vanzelf het gewonnen nieuwe spel opstarten.
Deze platen worden gebruikt op zowel de Bikini als de Lido, beide uit 1961. Dit waren de Magic Screen bingo's, waarbij je een "spaarpot” kon opbouwen voor het OK spel. Hetgeen zeker voor de thuisspeler van nu een hele leuke optie is.
Op de Magic Screen bingo's zitten vaak lange platen, die de frontbalk wat meer bescherming tegen slijtage moesten geven. De originele platen zijn vaak aan de uiteinde totaal weggesleten en ook is van de tekst niets meer te lezen. Hier is de plaat van de Bounty afgebeeld, dit is de enige bingo die is uitgebracht met het zogenaamde "Skillshot". Een apart spel dat gespeeld kan worden om een extra prijs te schieten met de eerste bal.
Deze plaatjes zijn op diverse kasten terug te vinden en waren bedoeld om de speler duidelijk te maken hoe de prijzen moesten worden geďncasseerd en hoe het Red-letterspel gestart moest worden. Op de eerste modellen dit ging het registreren van een winnend spel automatisch, bij de latere modellen moest de speler door het indrukken van een knop de prijs laten registreren en dit kon makkelijk door de speler vergeten worden.
3-gats
2-gats
4-gats
5-cent-us
5-cent-nl
tekst-zwart
tekst-rood
bounty1
bounty2
ss1
ss2
ss3
ss4
masupreme3