Welkom op Bally Bingo Specials from Holland
Copyright © 2009 by Coos  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ballybingo@live.nl
Click flag for English
Laatste update Januari 2024
Nieuw
 
Maart 2014
Het perfecte kopruit.
klik op een foto voor vergroting
November 2015
De Gayetime, een nieuwe elektro mechanische bingo die nooit door Bally gemaakt is.
We wilden eens iets anders maken. Niet een gewone restauratie van een Bally Bingo, maar iets maken dat Bally nooit gemaakt heeft. Een bingo afgeleid van een bestaande kast, maar met features van een andere. En zo besloten we de Gayetime te maken. Als basis moet een Bally Big Time dienen. Met vijf op en neer schuivende Mystic Lines, met een rode en een gele ster op het veld om extra nummers te krijgen en met het fascinerende deel van een Gayety, waarbij de Magic Pockets de ballen in de bovenste rij van links naar rechts (en terug) kunnen hoppen. Lees hier het hele verhaal
gayetime01
gayetime04
December 2010
Na een paar drukke maanden nu weer even tijd voor een update van de website met wat er allemaal op Bingo gebied is gebeurd.

De Lido is al enige tijd toegevoegd aan mijn collectie en moet zeggen dat de kast nog steeds een lust is om naar te kijken en ook het spelen geeft veel voldoening want de bingo loopt als een zonnetje en heeft al vele spelletjes perfect volbracht.
Kreeg ook nog een Bonus7 in handen en omdat het extra-spel mij wel interesseerde heb deze kast mechanisch weer in orde gemaakt en ook deze heeft al de nodige spellen gespeeld al is het voor mij geen kast om daar een plek in mijn collectie voor op te offeren. lees verder
Ben ook nog verder gegaan met het maken van kopruiten en heb daar weer een stap voorwaarts kunnen maken, door het gebruik van speciaal glas en met nieuwe print techniek is het gelukt de kopruiten nog meer kleur intensie geven. Ook ben ik nog verder gegaan met de spiegelrandjes. lees verder
Februari 2010

Op het ogenblik bezig met de restauratie van mijn Lido. De kast is weer in zijn originele tekening gespoten en nu eerst weer
beginnen met het monteren van alle metaaldelen. Hierna is de technische kant aan de beurt wat natuurlijk ook de tijd in beslag gaat nemen. Hier vast een eerste foto van de bingo zoals hij er nu voor staat.
Maart 2010
Laatste tijd bezig geweest met weer eens wat anders,een kopruit maken voor een oude flipperkast. Een vriend van mij heeft een gerestaureerde Williams  "Struggle Buggies" staan maar met een slecht kopruit, toen op zijn verzoek begonnen met het maken van een nieuw kopruit, voor mij was het ook een nieuwe uitdaging om beter te leren om gaan met mijn tekenprogramma . Het maken van het digitale bestand bleek achteraf toch wel een zeer tijdrovend werkje maar toen ik na vele avonden van reconstrueren het bestand klaar had kon ik wel terug kijken op een leerzame periode. heb toen ook maar meteen de print laten maken bij een nieuwe drukker bij mij niet ver vandaan want als dit bedrijf ook de juiste kleuren/kwaliteit weet te drukken dan maakt dat de boel voor mij wat eenvoudiger omdat onze drukker waar we normaal de prints laten maken een stuk verder weg is.
De kleuren en kwaliteit van de geleverde print voldeed volledig aan wat we graag zien dus dat was al de eerste winst. na een nacht de print te hebben laten doordrogen hebben we het ruit geplakt op 5mm glas. Het eindresultaat was echt geweldig en kan daarom terug zien op een geslaagd project.
Williams Struggle Buggies
bouwjaar 1953
Januari 2010

Het heeft wat tijd gekost maar dan is het eindelijk zover, de nieuwe website is nu online.
Hoop met deze vernieuwing het voor de bezoeker aantrekkelijker te maken om wat meer te weten te komen over de dingen die ik maak voor Bally Bingo's en mijn hobby.
De komende tijd zullen er nog heel wat foto's/tekst worden bijgeplaatst maar niet alle foto's zijn al gereed voor publicatie.


Mei 2010
Het even geduurd maar mijn Lido is gereed gekomen en er kan nu een lang gekoesterde droomkast aan mijn collectie worden toegevoegd. Het eind resultaat is een bingo die zowel van binnen als van buiten geheel is gerestaureerd en is er weer een oude Bally bingo een nieuw leven gegeven. zal een dezer dagen een verhaal met de nodige foto's toevoegen bij "nieuws".
Eind Mei kreeg ik een tip dat erop een website wat afbeeldingen stonden van een paar Bingo's, het was een fotoalbum gemaakt door iemand uit Zweden en op een van de foto was een Magic Ring te zien ( een van de moeilijkst vindbare kasten)  ook stonden er nog afbeeldingen van een Big Wheel. Omdat de Magic Ring altijd een kast is geweest die ik graag wilde bezitten heb ik een mail gestuurd met de vraag of de bingo's te koop waren. lees verder 
bonus-08
zilvernw2
lido-klaar2
buggies1
buggies2
Struggle-Buggies5
lido-01
November 2011
eindelijk is het dan zover, we zijn nu in staat kopruiten te maken met de nieuwste print techniek die ook weer direct op het glas print maar dan op een manier alsof het lijkt dat het ruit met zeefdruk is gemaakt. Het bijzondere van deze machine is dat hij nu ook wit kan printen en dat de printer een echte laag inkt aanbrengt waardoor het resultaat verbluffend is en niet meer van origineel is te onderscheiden.
De machine brengt de print ook in 3 lagen aan, eerst worden de kleuren geprint en daar wordt meteen een wit masker over heen gemaakt
tenslotte wordt hier weer het zwarte masker op geprint. lees verder.
stap14
stap13
Mei 2011
silver-sails-01
4
mr002
mr003
laag1
rechts-bak
mr004
stippen
rechts-kop
mr001
Eindelijk beginnen aan mijn geliefde Magic Ring

Na de verkoop van de schitterende Magic Ring die enige tijd bij mij als gast in mijn collectie stond en eigendom van Frans Pilger was is het nu voor mij tijd om aan de restauratie van mijn eigen Magic Ring te beginnen die ik vorig jaar in Zweden vond. Vele zullen deze kast niet kennen en dat is eigenlijk jammer want het is de ultieme bingo waar op gegokt kan worden dmv de extra te verdienen spellen.
Zoek de verschillen....

2 originele Silver Sails bingokasten die in het afgelopen jaar zijn gerestaureerd maar die in de basis bepaalde verschillen vertonen die eigenlijk niet zouden kunnen terwijl beide kasten ooit door Bally wel met deze verschillen nieuw zijn geleverd !
Het laat zien dat er bepaalde kasten nog nieuw gemaakt werden nadat de kast al uit produktie was. lees verder
Verkoop van kopruiten,

Omdat vroeger het maken van een kopruit een zeer tijdrovende klus was is het volgens het ´oude´ principe geen doen om kopruiten voor andere te maken. Nu we onze techniek verbeterd hebben is het mogelijk geworden voor andere liefhebbers een nieuw kopruit te laten maken voor hun Bally Bingokast. Het kopruit wordt dan direct geprint op diamant-glas en is niet meer te onderscheiden van een origineel remake glas van Bally zelf. Alle soorten bingo-kopruiten zijn leverbaar en tevens wordt er een folie-set leverbaar als het ophalen van een ruit een probleem is want het opsturen van een ruit is helaas niet mogelijk. Met de folie-set is het voor een ieder nu mogelijk een kopruit te maken die wel te versturen is. De kosten voor het kompleet vervaardigen van een kopruit is 225 euro en voor een folie-set geldt een prijs van 150 euro. De folie-set bestaat uit een kleurentransparant, speciale witte folie voor tussenlaag en het zwarte masker. Ook bij de folieset wordt alles op de achterkant van het glas aangebracht dus ook hier ktijgt men een mooi ´diep´ kopruit.
Ook is het mogelijk een ruit te laten maken voor elke flipperkast mits er nog een voorbeeld beschilbaar is en het maakt niet uit dat het origineel beschadigd is. Voor meer informatie wat betreft het maken van een kopruit is het sturen van een mailtje voldoende om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn. Ook is het mogelijk na overleg voor u geliefde flipperkast een nieuw ruit te maken.
carnival-queen2
pretty-baby-1
miami-grijs
Mei 2012
We hebben net onze laatste stappen gemaakt in de kopruit reproductie ....
Met de nieuwe techniek kan iedereen het best mogelijk kopruit zelf maken, nu zijn we in staat om een folie te maken met alle lagen geïntegreerd die nodig zijn om het beste kopruit te maken met hetzelfde uiterlijk als een origineel kopruit. Door onze nieuwe techniek hoeft u slechts een enkele laag folie op de achterkant van een stuk glas aan te bengen. De nieuwe folie geeft de kopruit de mooie sprankelende kleuren en blijven die kleur, zelfs wanneer een feature gaat branden.

foil1
foil2
foil3
Magic-ring-web
abc-1
Laatste paar maanden eindelijk mijn Magic Ring afgemaakt en ik ben weer erg blij met het resultaat. Ook nog de eerste Bingo gemaakt ooit is geproduceerd, een United ABC. De United´s ABC bingo heeft 3 speelkaarten en een soort roulettewiel als speelveld. Het is een 5 ball game en een spel wordt normaal gesproken gespeeld binnen een minuut voor elk spel.
September 2012
Omdat toch regelmatig mij de vraag gesteld werd hoe we het toch voor elkaar krijgen om een Bally Bingo van binnen toch zo schoon krijgen heb ik maar besloten een filmpje te maken waarin een kop van een Ballerina van binnen gereiningd wordt.
In het filmpje is te zien hoe een oude kop van een bingo uitgewassen wordt met simpele middelen maar met een uitstekend resultaat zodat er geen stank meer is en ook het sleutelen aan de bingo wordt hierdoor een stuk aangenamer. Na een week van drogen worden alle units mechanisch onder handen genomen en alle contacten geborsteld.
zweden1
Als alleen het beste goed genoeg is
Oktober 2012
miami-beach-playfield
detail2
Afbeelding van een nieuw gemaakt speelveld voor een Miami Beach waarvoor een oud Ticker Tape speelveld als donor is gebruikt.
Het maken van nieuwe speelvelden stond altijd nog op mijn verlanglijstje maar was tot nog toe niet nodig geweest omdat ik altijd wel kon beschikken over een mooi origineel speelveld maar dat veranderde toen ik besloot een Miami Beach te gaan restaureren
voor mijn eigen collectie. Er stonden nog wel een paar kasten in opslag maar geen van de kasten had een speelveld waar ik
echt blij van werd. Het zijn ook kasten uit de ´50 jaren en meestal hebben de speelvelden zoveel te lijden gehad dat slijtage haast onvermijdelijk is maar juist voor mij een reden om dit aan te pakken. Wilde niet meteen een origineel speelveld voor deze test
opofferen en heb daarom dan ook een veld genomen van een kast die toch niemand wil en vaak weinig bespeeld is, voor mij werd
dat een oud veld van een Ticker Tape omdat de layout precies eender was met het Miami Beach speelveld. Lees verder...
Januari 2013
bounty035
Een ´nieuwe´ Bounty

Een paar maanden geleden stond op marktplaats een Bounty te koop van een man uit Valkenburg en omdat de vraagprijs niet zo hoog was had ik wel interesse in de kast. Bingokasten die voor lage bedragen van eigenaar wisselen komen namelijk uiteindelijk vaak op de sloop terecht dit omdat de nieuwe koper voor het lage bedrag de ´gok´ wel wil wagen en er dan niet uitkomt en dan ook intussen meer kapot heeft gemaakt dan hersteld. Dan eindigen dit soort projecten op de ´stort´ en dat vind ik voor een Bounty zonde omdat dit toch een van de leukere Magic screen kasten is. De buitenkant was op het front na in nog redelijke staat en heb dan ook besloten om alleen de voorkant te restaureren en de zijkanten origineel te laten. voor een kompleet foto verslag klik dan hier.
2013-2@
Mijn collectie Januari 2013
Juli 2013
step1
step2
step3
step4
Het is nu ook mogelijk voor een aantal kasten om sjablonen voor de juiste tekening te kopen, voor meer info klik hier

Hier onder een voorbeeld van de bak van een Bally Beach Time met de verschillende stappen om te spuiten.
DR-spiegel2
DR-spiegel3
Het heeft ons wat jaren van experimenteren gekost maar we kunnen nu dan eindelijk de perfecte kopruiten maken inclusief de echte
spiegel lijntjes. We konden al een tijdje ruiten maken met fantastische kleuren direct geprint op de achterkant van een glas maar waren
voor de spiegelrandjes nog altijd aangewezen op folie en al zag dat er al goed uit, het was toch niet zo optisch zuiver spiegelend dan
wat een echte spiegel doet. Nu kunnen we echter sinds kort wel echt spiegel maken direct op glas en dit in combinatie met onze techniek
van drukken hebben we dan ook ons einddoel bereikt, het maken van de perfecte repro kopruit.....
Zijn zelf dan ook zeer onder de indruk van de behaalde resultaten en gaan nu nog onderzoeken of we dit proces wat kunnen verbeteren
zodanig dat het misschien ´betaalbaar´ wordt om voor andere liefhebbers van oude speelmachines ook te doen.
SS-spiegel2
SS-spiegel3
DR-spiegel1
SS-spiegel1
Wat voorbeelden van de nieuwe kopruiten met echte spiegel randjes. ( klik op foto voor details)
MB-spiegel1
MB-spiegel2
MB-spiegel3
MB-spiegel4
Juli 2015
Het heeft wat tijd gekost maar dan is de kast eindelijk klaar, een schitterende nieuwe Miami Beach. Meer dan 2 jaar bezig geweest
om de ultieme kast te maken en welke tot de mooiste ter wereld gerekend mag worden. Kosten nog moeite zijn voor deze kast
gespaard en beschikt dan ook over vele al dan niet NOS onderdelen. Om een paar dingen te noemen, een nieuw gespiegeld kopruit
een nieuw speelveld, een nieuwe frontbalk met zijlijsten en nog splinter nieuwe motoren en nog vele andere kleine dingen.
Ook de pagina 'Te koop' heeft een verandering ondergaan en hoop met de nieuwe opzet de bezoekers een duidelijker beeld te geven
van de dingen die eventueel via de website gekocht kunnen worden.  Mocht U op zoek zijn naar een bepaald type bingo, neem dan gerust contact op want we beschikken nog over vele kasten en kunnen hierdoor de nostalgie voor u laten herbeleven. 
Te Koop
miami-Beach-001
miami-Beach-002
miami-Beach-003
miami-Beach-004
miami-Beach-005
miami-Beach-006
Deze perfecte bingo is ook te zien in HD op Youtube, in deze video wordt de bingo zowel van buiten als binnen uitgebreid getoond..
bounty3-01
bounty3-02
bounty3-03
bounty3-04
bounty3-05
bounty3-06
bounty3-07
bounty3-08
bounty3-09
bounty3-10
bounty3-11
bounty3-12
bounty3-13
bounty3-14
bounty3-15
bounty3-16
bounty3-17
bounty3-18
bounty3-19
bounty3-20
bounty3-21
bounty3-22
bounty3-23
bounty3-24
Een nieuw jaar , een nieuw project .

Nadat ik mijn Bounty vorig jaar had verkocht heb ik deze geweldige magic - screen machine met zijn skillshot functie toch wel erg gemist en omdat ik ook reeds vorig jaar als proef een nieuwe gespiegelde kopruit gemaakt had voor een Bounty , dit was het project om dit jaar mee te starten. Net als andere restauratie projecten wordt van deze kast ook een fotoalbum gemaakt van begin tot eind. Hieronder de eerste deel van de reiniging van binnen en het spuiten van de buitenkant. klik op een foto voor vergroting.
Januari 2016
Augustus 2016
bountys01
bountys02
bountys03
Twee 'nieuwe' Bounty bingokasten
Klik op de foto voor vergroting

We wilden altijd al weten of twee van dezelfde machines ook op dezelfde manier spelen. Voor deze keer hebben we dan twee 'nieuwe' Bounty machines gerestaureerd en hebben geprobeerd beide machines op precies dezelfde manier te restaureren. Beide machines zijn weer uitgevoerd met diverse nieuwe onderdelen, zoals een echte gespiegeld kopruit , nieuwe knoppen en balk plaat en ook de metalen onderdelen werden niet vergeten. Nu is het tijd om van deze machines te genieten, na enige tijd als we er 'echt' op gespeeld hebben zal ik dan het hele verhaal over deze twee prachtige machines schrijven met onze bevindigen.
box1
box2
box3
box4
Verzenden van glazen kopruiten

Vanaf nu is het mogelijk dat Bingo ruiten wereldwijd verzonden worden. Het verzenden van een folie om de perfecte remake kopruit te maken  was nooit een probleem, maar als men ook de echte spiegel in de kopruit wilde dan moest het glazen kopruit bij mij opgehaald worden want het is alleen mogelijk om de spiegel te maken op een echte glasplaat en voor de meeste mensen is het ophalen van een ruit geen optie. De dingen zijn veranderd en nu kan ik wereldwijde verzending aanbieden in een speciaal doorvoor gemaakte kist waarbij de verzekering is inbegrepen. De prijzen zijn verschillend voor elk land, u kunt mij e-mail sturen wanneer u geïnteresseerd bent.
cg01
Januari 2018
Het was al een jaar geleden dat ik de laatste update schreef maar we zijn lekker bezig geweest met de hobby en we zijn er ook nog in geslaagd om een aantal leuke 'nieuwe' projecten te maken. Een van de dingen die we wilden doen, was de manier waarop we het spiegelen uitvoeren en we zijn daar in geslaagd, nu geen fouten meer bij het maken van de spiegellaag. We hebben een nieuwe set-up tafel voor het spiegel proces gebouwd en ook geïnvesteerd in nieuwe apparatuur om de spiegellaag te maken. Blij dat we al dit werk hebben gedaan, want nu is het hele proces van het maken van een spiegel veel relaxter vergeleken met het eerste spiegels dat we maakten. Nog iets, de printshop heeft geïnvesteerd in een nieuwe 'state of the art'-printer en al we vonden de resultaten van de' oude 'printer altijd al heel mooi, nu met deze gloednieuwe printer kunnen we nu de kleuren op echte zeefdruk laten lijken, zoals ze dat in de vroege jaren deden. Ik kan mijn ogen nog steeds niet geloven als ik naar naar de nieuwe kopruiten kijk, een echt lijkende zeefdruk maar gedrukt met een digitale printer
bikini-ready
cg04
cg03
masupreme3
Oktober 2021
Ik wist niet dat de tijd zo snel gaat als je ouder wordt... Er is veel gebeurd de afgelopen drie jaar en voor de bingoscene hier in
Europa waren het geen gelukkige tijden. De bingoscène is verdwenen, de meeste oude vrienden stopten en verkochten hun
machines vanwege hun leeftijd en er zijn geen nieuwe mensen meer die deze oude gokmachines echt leuk vinden. De latere
generatie bespeelde ze nooit en zij kennen alleen de flipperkasten dus wat je ziet de laatste tijd is dat er veel bingokasten
worden aangeboden maar dat er geen kopers voor bingokasten meer zijn en dat laat zien dat er geen interesse meer is in de
Bally bingo machines. Aan de andere kant zijn de flipperkasten booming wat je kunt zien aan de stijgende prijzen die er nu
voor flipperkasten wordt gevraagd. Ik hou nog steeds erg van de Bally bingokasten maar ik moet wel toegeven dat ik moderne
flipperkasten ook leuk vind. Dit jaar heb ik wat veranderingen aangebracht in mijn oude gameroom en nu is alles weer fris en
nieuw en nog meer machines om te spelen.
gameroom-1
Panorama foto's van mijn nieuwe gameroom.
gameroom-2
Ik heb de afgelopen jaren ook veel nieuwe flipper vrienden ontmoet en hen geholpen met de restauratie van hun flipperkasten. Ze doen  zo mooi werk met hun restauratie en zoals altijd is de kopruit het eerste waar mensen naar kijken dus hielp ik hen hiermee om hun restauratie te voltooien. Als je het interessant vindt om de kopruiten die ik in de loop der jaren heb gemaakt te zien klik dan de onderstaande link.
Klik hier om naar de foto pagina te gaan